Sîmbăta asta, 14 aprilie 2018, între orele 14 și 17, poate-ți faci un pic de timp pentru plimbare prin parcul Cișmigiu. Nu doar pentru vreme, ci și pentru că Știința aparține tuturor! Știința contează!

Știința și efectele sale practice (tehnologi)a nu există doar în laboratoarele de cercetare, ci sînt parte a vieții noastre cotidiene. Ambele discipline ne ajută să înțelegem Universul din care facem parte, ne ajută să ne protejam sănătatea, contribuie decisiv la educația copiilor noștri, garantează siguranța familiilor noastre, sînt fundamentul economiei și ne asigură perspectiva unui viitor care să ne inspire și în care toți să vrem să trăim.

Trebuie să scoatem știința din laboratoare și reviste. Este timpul ca cercetătorii, cei care lucrează în educație și toți cei care împărtășesc crezurile lor să se adune și să spună foarte clar toate aceste lucruri, să explice importanța vitală a avansului cunoașterii pentru bunăstarea societății. Asta mai ales în condițiile în care, din păcate, există în prezent în societatea noastră o tendință alarmantă de a discredita realitățile științifice, de a minimiza impactul descoperirilor științifice și de a promova în general pseudo-știința. Inabilitatea factorilor de decizie de a limita aceaste tendințe precum și subfinanțarea activității de cercetare ne obligă să luăm atitudine.

Participînd la ”Marșul pentru știință” vei sărbători pasiunea ta (și a celorlalte persoane prezente) pentru cunoașterea adevărată, bazată pe dovezi și în același timp vei provoca publicul și decidenții politici să conștientizeze rolul esențial avansului științei și tehnologiei. Organizatorii speră ca în acest fel aceștia din urmă să realizeze importanța promovării unor politici care să sprijine dezvoltarea comunității științifice.

În 22 aprilie 2017 mai mult de un milion de oameni din întreaga lume s-au adunat pentru cel mai mare eveniment pentru promovarea științei din istorie. Anul acesta marșul pentru știință are ca temă adoptarea unor politici publice bazate pe dovezi clare științifice care să servească comunitatea și binele societății!

În data de 14 aprilie 2018  bucureștenii (și nu numai) vor ieși din laborator pe strazi! În București oamenii se vor întîlni în Grădina Cișmigiu de unde vo merge împreună în marș pînă în Parcul Kisselef. Sînt așteptați toti iubitorii de știință, de la mic la mare, să participe și să susțină inițiativa!

User Rating: / 1
PoorBest  
Evenimente București: marșul pentru știință 2018 - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știri: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.