Suplimentul cultural "Paralela 45" al cotidianului "Renasterea banateana" din Timisoara publica, in numarul aparut astazi, o noua tableta-eseu semnata de prozatoarea si traducatoarea Antuza Genescu: "Eroi care isi asuma riscul", care analizeaza volumul "Basme geostationare" de Danut Ungureanu (Ed. Bastion). 

Tot in acest numar, prof. univ. dr. Livius Petru Bercea semneaza un medalion consacrat memoriei cercetatorului timisorean Bruno Wurtz, autorul tratatului "Filosofia anticiparii". Trecut in nefiinta in 1991, Bruno Wurtz a fost unul din colaboratorii stiintifici apropiati ai cenaclurilor SF "H.G. Wells", "Helion" si "Sirius", la intrunirile carora si-a expus cea mai mare parte a insolitei sale teorii.

De asemenea, eseistul wellsist Daniel Haiduc publica studiul "Shakespeare in Troia, Wells pe Marte", pretextat de romanul "Ilion" de Dan Simmons. Nu in ultimul rand, prozatorul Ionut Baciu face o trecere in revista a literaturii SF online, oprindu-se asupra textelor semnate de Aurel Carasel, Liliana David si Flavius-Florentin Kiss.

User Rating: / 1
PoorBest  
Eroi care isi asuma riscul de Antuza Genescu in Paralela 45 - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știri: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.