AsociaÅ£ia Română de Science Fiction Arsfan Ã…Ÿi clubul de anticipaÅ£ie Helion din TimiÃ…Ÿoara au decernat astăzi, de la ora 17, la sediul Filialei TimiÃ…Ÿoara a Uniunii Scriitorilor din România (PiaÅ£a Sf. Gheorghe nr. 3), Premiile Arsfan pentru anul 2010. 

Juriul care a decis laureaÅ£ii a fost format din scriitorii DănuÅ£ Ungureanu (BucureÃ…Ÿti)  preÃ…Ÿedinte, George CeauÃ…Ÿu (IaÃ…Ÿi), Lucian Vasile Szabo (TimiÃ…Ÿoara), Viorel Pârligras (Craiova) Ã…Ÿi Traian Bădulescu (BucureÃ…Ÿti). 

Premiul I pentru cel mai bun volum de proză SF nu a fost acordat, locul II revenind volumului "S.F. Doi" de Cristian Mihail Teodorescu (Editura Bastion), iar locul III, volumului "Capela excomunicaţilor" de Adrian Buzdugan (Editura Humanitas).

Pentru cea mai bună povestire SF nu au fost acordate decât premiile II - "Cumania 2010" de Marian Truţă Ã…Ÿi III - "CetăÅ£eanul Wells" de Silviu Genescu, în vreme ce DragoÃ…Ÿ MeriÃ…Ÿca a obÅ£inut premiul de debut pentru lucrarea "PoveÃ…Ÿtile mele de pe vremea când nu Ã…Ÿtiam să scriu".

Cel mai bun scurtmetraj SF a fost adjudecat de Adrian Chifu, cu creaÅ£ia Dystobiotics Worlds, iar distinsul critic literar clujean Mircea Opriţă a fost răsplătit cu premiul Cel mai bun text critic SF, pentru eseul Despre distincÅ£iile anticipaÅ£iei româneÃ…Ÿti".

Premiul pentru Cea mai buna bandă desenată: Jup (Lucian Amarii) – „SuperCostel Ã…Ÿi Confreria pisicilor negre” (Ed. Obiectiv de Suceava)

User Rating: / 1
PoorBest  
Premiile ARSFAN pentru 2010 - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știri: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.