Anul acesta, la Convenția europeană de science fiction și fantasy, Romănia a cîștigat două premii importante. Eurocon 2010 s-a desfășurat în perioada 26-29 august 2010 în orașele de graniță ÄÅ’eský TÄâ€Âºšín, Cehia și Cieszyn, Polonia.

Premiul de încurajare pentru autor tînăr i-a fost atribuit Lucianei Brîndușa Grosu, propusă de către Societatea Română de Science Fiction și Fantasy.

Premiul pentru cea mai bună revistă/website a fost atribuit site-ului srsff.ro, aparținînd Societății Române de Science Fiction și Fantasy, propus de către Marea Britanie.

Au participat peste 1500 de fani, veniți din Polonia, Chia și Slovacia dar și din Ucraina, Rusia, țările baltice, Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Bulgaria și vestul Europei (Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria, Olanda, Belgia, Franța, Italia, Spania și Scandinavia).

Delegația României a fost compusă din Marian Truță, Ileana Busac, George Lazăr, Viorel Pirligras, Alexandru Maniu și Dinu Buceceanu.

Mai multe informații și imagini de la fata locului se pot găsi pe proaspăt premiatul srsff.ro.

 

User Rating: / 1
PoorBest  
Romania premiata la Eurocon 2010 - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știri: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.