Nivelul acidității organismului (pH) este pe la valoarea 7,4 (variind între 7,35 și 7,45) în timp ce mușchii sînt un pic mai acizi, la 6,1. Termenul pH este folosit ca o abreviere pentru hidrogenul potential, iar pH-ul oricarei soluții este dat de concentrația de ioni de hidrogen. Practic, cu cît valoarea pH-ului este mai ridicată, cu atît mai alcalin si bogat în oxigen este fluidul analizat. Pe de altă parte, cu cît este valoarea pH-ului mai mică cu atît mai acid și lipsitt de oxigen este fluidul în cauză. Valorile pH-ului variază de la 0 la 14, indicele de 7.0 fiind considerat neutru.

O idee mai veche spune că o parte din problemele cu care se confruntă organsimul uman sînt date de creșterea acidității acestuia. Tocmai de aceea au apărut dietele alcaline, apa alcalină fiind preferată de unii, într-o încercare de a egaliza pH-ul propriu.

Însă nu e chiar atît de ușor de a schimba această aciditatea, iar experimentele au arătat asta. În plus, organismul are metodele sale (destul de bine definite, dezvoltate de-a lungul evoluției) de a-și regla singur aciditatea atunci cînd e cazul. Poate prezentarea alăturată te va convinge să nu arunci banii aiurea pe diete care nu te ajută nicicum, poate nu.

User Rating: / 1
PoorBest  
Apa alcalină, bună sau rea? - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.