O mare parte a legilor fizice au fost descoperite (enunțate) în ultmele cîteva secole și-s foarte utile în înțelegerea modului în care este organizat universul din jurul nostru. Legea a doua a termodinamicii este strîns legată de entropie (adică dezordinea apărută în timpul unui proces termodinamic) poate fi reformulată astfel: în orice sistem izolat entropia acelui sistem fie va fi constantă, fie va crește.

Adică, cu alte cuvinte, de fiecare dată cînd sistemul trece printr-un proces termodinamic el nu va mai putea să revină la starea exactă de dinaintea acelui proces. Dar există o perspectivă diferită la legea asta, una care este legată de statistică: diferența dintre ordine și dezordine (dintr-un sistem oarecare) este dată doar de poziția moleculelor. Statistică, există probabilitatea (chiar dacă e foarte mică) ca poziția aia să ajungă exact așa cum și-o dorește un observator exterior fără ca acesta să intervină.

Detalii găsești în prezentarea alăturată.

User Rating: / 1
PoorBest  
O perspectivă nouă asupra legii a doua a termodinamicii - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.