Rachetele chimice (adică care folosesc o reacție chimică cum ar fi cea între hidrogen și oxigen pentru a se mișca) sînt folosite deja de 6 decenii pentru transmiterea unor încărcături oarecare pe orbita planetei și și-au dovedit din plin eficiența.

Însă cînd e vorba de deplasarea pe distanțe lungi, spre planetele din sistemul solar, de exemplu, sau chiar alte sisteme solare, rachetele chimice sînt foarte ineficiente: cantitatea de carburant necesară este mult prea mare pentru ca zborul să fie viabil. Cele două sonde Voyager, care au părăsit recent sistemul solar, sînt alimentate de reactoare nucleare și vor mai funcționa (probabil) cîțiva ani, nu prea mulți, pînă vor rămîne fără carburant.

X3 este un nou tip de motor cu propulsie care a doborît cîteva recorduri în timpul ultimelor teste. Detalii despre el și modul său de funcționare găsești în prezentarea alăturată. Acest motor și alte sisteme cu propulsie electrică vor ajuta umanitatea să ajungă pe planete îndepărtate mult mai repede decît ne-am fi permis-o pînă acum.

User Rating: / 1
PoorBest  
Motorul ionic X3 - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.