Oamenii s-au obișnuit atît de mult cu GPS-ul încît unii s-ar orienta foarte greu spre deloc cu o hartă în față fără ajutorul semnalului primiți de la sateliți.

În mod normal ai întotdeauna cel puțin 4 sateliți deasupra capului, oricare 4 din cei 24 de sateliți cu ceasuri nucleare (adică foarte precise și sincronizate între ele) care formează rețeaua GPS civilă (sau, cel puțin, accesată și de civili). Acești sateliți se află pe orbita Terrei, iar dispozitivul tău GPS (fie că e integrat într-un smartphone sau e separat) se conectează la ele pentru a-ți afla coordonatele (longitudina și latitudinea) și altitudinea.

În ultimii ani am ajuns să folosesc GPS-ul în mod constant, fie că ajung prin locuri necunoscute și am nevoie să-mi spună cineva (ceva) cum ajung cît mai repede la adresa respectivă, fie că merg cu bicicleta și vreau să știu pe unde am fost, cît am parcurs (peste 1800 de km anul trecut) și în cît timp.

User Rating: / 1
PoorBest  
Cum funcționează GPS-ul - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.