Oamenii de Neanderthal (denumiți așa după numele peșterii în care ua fost găsite prima dată oasele lor) au fost o specie de oameni care au trăit în același timp cu specia din care facem parte noi.

Se spune chiar că unii dintre strămoșii noștri îndepărtați au făcut sex cu Neanderthalii acum cîteva zeci de mii de ani (specia respectivă a dispărut acum vreo 30 și ceva de mii de ani) schimbînd între ei gene, viruși și păduci, iar o parte a oamenilor actuali au pînă la 1,8% secvență genetică ai oamenilor de Neandheral.

Dacă îi consideri pe Neandherali niște brute violente și fără minte s-ar putea să greșești. E posibil să fi fost ceva mai predispuși spre violență (vremurile respective au fost dificile prin Europa), dar complexitatea uneltelor lor era deosebită, conform descoperirilor recente. E posibil chiar să-i fi învățat pe oamenii moderni (o specie ceva mai nouă prin Europa) cîteva chestii pe care aceștia nu le știau.

User Rating: / 1
PoorBest  
Oamenii de Neanderthal, niște neînțeleși - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.