Dacă odinioară florei intestinale (adică bacteriile care trăiesc în intenstinul tău gros) nu i se acorda o sarcină prea mare (în afara celei obișnuite, de producere a deșeurilor și extragere a unor vitamine) cînd vine vorba de buna funcționare a organismului uman, în ultimul timp se consideră că bacteriile respective au o influență considerabilă.

Motivul e (relativ) simplu: ele influențează chimia creierului și pot afecta atît starea de spirit cît și personalitatea. Mai nou se spune că au legătură cu modul în care reacționezi la tratamentele medicale și inclusiv combaterea cancerului: tratamentele au mai mult sau mai puțin succes în funcție de ce tipuri de bacterii ai în organism. Anumte bacterii dezactivează substanțele active ale tratamentului pentru a supraviețui, alte bacterii întăresc sistemul imunitar în timp ce un al treilea tip de bacterii pot fi folosite pentru a ataca direct celulele canceroase.

User Rating: / 1
PoorBest  
Bacteriile versus cancerul - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.