Apa acoperă 71% din suprafața Terrei, ceea ce o face să arate ca o planetă albastră (cu cîteva scame de nori și bucăți de pămînt) de pe orbită.

La nivel planetar nu sînt probleme cu apa, există din abundență și circulă dintr-o parte în alta în toate stările de agregare (vapori, apă lichidă și gheață), cu toate acestea, unele zone de pe Terra suferă de sete cel puțin o lună pe an. Pe motiv că apa potabilă este destul de puțină (97% din apă este sărată, cu minerale care-o fac de nedorit în interiorul organismului și în agricultură), iar din cei 3% rămași două procente sînt prinse în gheață.

Din singurul procent rămas trebuie să ne organizăm toate activitățile cotidiene, de la udatul recoltelor la industrii și activitatea din bucătărie și baie (doar 3,6% din acest procent sînt folosite în căminele umane). Înregistrarea alăturată oferă cîtea detalii în plus, dar întrebarea e perfect normală: ținînd cont de activitățile umane actuale ne îndreptăm spre o criză a apei sau nu?

User Rating: / 1
PoorBest  
Criza apei curente? - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.