Unii ar spune că o parte a stelelor continuă să trăiască multă vreme după ce ele au murit: lumina lor continuă să călătorească în spațiu, oferind informații despre și la mii de ani după ce-a fost emisă.

Radiațiile gamma sînt cele mai energetice radiații cunocute, iar sercetătorii folosesc informațiile culese de telescopul spațial Fermi: căutînd radiațiile gamma au măsurat mai mult de 90% din lumina stelară produsă în istoria universului (e vorba de lumina care a ajuns în bucățica noastră de galaxie). Aceste analize examinează energia produsă de galaxiile îndepărtate, estimează rata de formare a stelelor și furnizeazîă informații pentru următoarele misiuni care vor explora primele zile ale evoluției stelare.

Una dintre misiunile principale ale misiunii Fermi este de a evalua lumina de fundal extragalactică, o ceață cosmică compusă din radiațiile ultraviolete, vizibile și infraroșii emise de stelele ce au apărut de-a lungul istoriei Universului.

User Rating: / 1
PoorBest  
Istoria lumii stelare - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.