Păstrarea informațiilor în sisteme magnetice există de prin anii 1950, tehnologia a evoluat considerabil în ultimele decenii (transformînd dispozitivele de dimensiunea unui frigider în chestii cît unghia degetului cel mare), dar și dimensiunile fișierelor au crescut considerabil odată cu creșterea rezoluției și capacitatea altor dipozitive de a înregistra mai bine.

Practic, între dispozitivele de înmagazinare a datelor și cele responsabile de înregistrarea lor există o cursă care nu va fi rezolvată prea curînd. Păstrarea informațiilor la nivel atomic este posibilă, însă este foarte greu de realizat (cel puțin pentru moment) din cauza comportamentului prea haotic al particulelor la acel nivel. S-ar putea să avem la dispoziție hard-uri biologice (în care datele sînt păstrate în ADN) decît cele în care datele sînt păstrate la nivel atomic. Informații găsești în prezentarea alăturată.

User Rating: / 1
PoorBest  
Păstrarea datelor la nivel atomic - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.