Adolescența este o perioadă de mari transformări, atît la nivelul corpului (organele genitale se maturizează, atributele sexuale precum părul de pe față, vocea îngroșată sau sînii ies tot mai mult în evidență) cît și la nivelul creierului (acesta este inundat cu hormoni în cantități mult mai mari decît pînă atunci, iar reacțiile sînt pe măsură).

Exercițiile fizice pot aduce o contribuție în direcția acestei transformări, dar, cu sau fără ele, tocmai din cauza schimbărilor prin care trec adolescenții sînt considerați a fi impulsivi, nehotărîți, etc (dacă ai trecut prin adolescență știi deja despre ce e vorba) chiar și după ce-au trecut de 20 ani (vîrsta maturizării complete a fost împinsă binișor după această vîrstă în ultimii ani, în lumina ultimelor informații). Află mai multe despre diferențele dintre creierul unui adolescent și cel al unui adult urmărind înregistrarea alăturată.

User Rating: / 1
PoorBest  
Diferențele dintre creierul unui adolescent și a unui adult - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.