Soarele e în mare parte responsabil de viața de pe planeta asta (ea nu ar putea exista fără căldura și energia primită de la cea mai apropiată stea), dar e destul de agresiv cînd vine vorba de aparatura trimisă pe orbită.

Condițiile meteo de pe Pămînt variază în funcție de mulți factori precum anotimp, vînt, rotația planetei în jurul propriei axe, mai nou și activitatea umană.

Condițiile meteo din sistemul solar variază în primul rînd în funcție de activitatea celei mai apropiate stele, Soarele: impredictibil și cam temperamental acesta a făcut imposibilă viața pe planetele cele mai apropiate cu ajutorul radiațiilor intense și cantităților impresionante de materialul încărcat energici în direcția lor. Condițiile pe care le creează sînt considerate a fi similare cu condițiile meteo de pe Terra.

Vremea spațială depinde de particulele încărcate electric din sistemul solar, iar cele mai multe sînt produse de Soare: le emite constant în toate direcțiile și aruncă în spațiu miliarde de tone de plasmă (atunci cînd încărcătura e îndreptată spre noi poate dezafecta sateliții artificiali, comunicațiile, iar radiațiile cresc riscul de mutații și cancer). Iar riscul pe care și-l vor asuma viitorii călători prin sistemul solar (spre Marte sau oricare altă planetă) nu-s deloc neglijabile.

Ciclurile de 11 ani în care variază activitatea solară sînt deja cunoscute, furtuna solară intensificîndu-se periodic în funcție de energia Soarelui.

User Rating: / 1
PoorBest  
Starea vremii solare - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.