În ultimii cîțiva ani a fost teoretizată (o idee obținută din niște observații și deducții pe marginea lor, dar încă neconfirmată practic) existența unei a noua planete, una mare, în interiorul sistemului nostru solar.

Pluto nu mai este considerată o planetă, declasificată pe motivul unei dimensiuni prea reduse, e considerată doar o planetă pitică - una din zecile de asemenea corpuri cerești. Ceres este o asemenea planetă și e aflată în interiorul centurii de asteroizi dintre Marte și Jupiter, The Goblin este o altă planetă aflată la marginea sistemului solar - este de 5 ori mai mic ca Pluto (ca dimensiune), este la o distanță de 2300 de UA (o unitate astronomică este distanța dintre Pămînt și Soare) de stea, are nevoie de 40000 de ani pentru o rotație completă, una foarte alungită, în jurul ei.

Ceea ce e interesant este că The Goblin indică că ar exista ceva masiv, o planetă mare încă necunoscută, în sistemul nostru solar. Această planetă ar fi de 3 pînă la 5 ori mai masivă decît Terra, poate chiar mai mult decît atît (dar nu cu mult). Ar putea avea dimensiunile planetei Neptun. Dar, chiar și așa, ar fi putut scăpa neobservată dacă e prea departe de noi și orbitînd într-o complet altă zonă în jurul Soarelui.

Explicația din înregistrarea alăturată e ceva mai lungă, dar ar trebui ascultată.

User Rating: / 1
PoorBest  
The Goblin și ce-a de-a noua planetă - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.