Pămîntul și Marte se rotesc în jurul Soarelui, fiecare pe orbita ei cu cîte o viteză anume (informațiile astea pot fi găsite pe internet). Cam la fiecare 26 de luni ele se apropie cel mai mult, la aproximativ 57 milioane de kilometri. O navă spațială străbate distanța asta în aproximativ 40 de zile.

Totuși, o asemenea călătorie ar fi posibilă doar dacă nu iei în calcul diversele piedici care există în sistemul solar. Însă călătoriile interplanetare sînt ceva mai complicate decît a străbate o distanță în linie dreaptă: cea mai sigură traiectorie este una eliptică, care să asigure o eficiență sporită. Iar asta durează de obicei cam 260 de zile (8-9 luni), cel puțin atunci cînd folosești nave propulsate de reacții chimice. Alte tipuri de motoare sînt acum în lucru, iar cînd se va descoperi un model viabil, care să ne ducă în siguranță și mai repede pe Marte, situația se va schimba considerabil.

User Rating: / 1
PoorBest  
Cît de mult durează călătoria spre Marte? - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.