Nu există motive genetice (cel puțin pentru moment) pentru ca oamenii să fie împărțiți în rase diferite, în ciuda aspectului și comportamentului diferite, dar recunoașterea facială funcționează cu atît mai bine cu cît fața interlocutorului este mai apropiată de a ta.

Toți asiaticii (mai ales chinezii) arată la fel cînd îi vezi prima oară, nu? Ei bine, și ei pot spune același lucru despre caucazieni (populația ”albă”) sau, uneori, chiar și despre negri (africanii). Cu puțin antrenament al creierului o să începi să vezi diferențe semnificative între fețele chinezilor și chiar formele craniilor, iar dacă lucrezi constant cu ei o să-i identifici cu ușurință din mulțime.

În mod normal acest antrenament al recunoașterii faciale începe de la vîrste mici (primii ani de viață), iar copiii ajung să fie experți în ea în funcție de fețele la care sînt expuși.

User Rating: / 1
PoorBest  
Recunoașterea facială și rasele umane - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.