Adică acea sondă care se va apropia la aproximativ 6 milioane de kilometri de suprafața Soarelui și va face față căldurii foarte mari și radiațiilor intense din corona solară datorită materialelor folosite.

Lansată în 2018 sonda va furniza informații noi despre activitatea solară și va aduce contribuții critice la abilitatea umană de a prevede evenimente majore care vor avea un impact asupra vieții de pe Terra.

În anul 2017 misiunea a fost redenumită după Eugene Parker, un profesor emerit de la departamentul de astronomie și astrofizică de la Universitatea din Chicago. În anii 1950 acesta a enunțat cîteva concepte despre modul în care stelele (inclusiv Soarele nostru) emit energie, numind cascada de energie ”vînt solar” și descriind întregul sistem complex de plasme, cîmpuri magnetice și particule încărcate energetic ce-l formează. De asemenea, el a emis o explicație a motivului pentru care corona (atmosfera solară supraîncălzită) este, contrar așteptărilor, mai caldă decît suprafața efectivă a Soarelui.

User Rating: / 1
PoorBest  
Detaliile misiunii sondei solare Parker - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.