Atunci cînd ființele vii (inclusiv oamenii) mor pe Terra situația e destul de clară: bacteriile le descompun organismele, transformîndu-le în hrană. E nevoie de niște condiții ceva mai speciale (gen îngheț sau scufundarea în anumite substanțe, de genul celor din mlaștini, sau în sare) pentru a împiedica acest proces sau pentru a-l încetini suficient de mult pentru a le transforma corpul în mumii.

Dacă ai muri pe Marte corpul tău s-ar transforma (foarte probabil, pentru că prezența apei lichide pe planeta roșie reprezintă în acest moment un factor necunoscut - s-ar putea să conțină bacterii locale) automat într-o mumie pentru că lipsa cîmpului magnetic și a unei atmosfere dense expune suprafața marțiană la radiații cosmice ucigătoare.

Dar, pentru a împiedica contaminare lui Marte cu bacterii terestre nu se recomandă să mori astfel încît să îți expui corpul mediului marțian. Ai de asemenea la dispoziție arderea lui sau transformarea lui într-o pudră pentru a fi păstrat într-o pungă izolantă (de către tine sau de către alții).

User Rating: / 1
PoorBest  
Dacă ai muri pe Marte - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.