O parte a creierului este dedicată procesării informațiilor primite de la membre (atingere, durere, poziție, încordarea mușchilor, etc), iar prin utilizarea aparatelor de imagistică cercetătorii au reușit să cartografieze zonele corespondente.

Și este interesant să știi că există o relație spațială între zone diferite de pe corp - de exemplu procesarea atingerii palmelor este destul de apropiată de zona ce procesează antebrațele. Dar proporția corpului nu este păstrată în întregime cînd vine vorba de creier: de exemplu, zonele pentru palme și zona pentru buze sînt ceva mai mari decît corespondentele brațelor sau a corpului.

Iar atunci cînd un membru este amputat zonele din creier nefolosite sînt refolosite pentru altceva. În cazul unui transplant de brațe scoarța cerebrală corespondentă ajunge să fie refolosită pentru procesarea senzațiilor din mîini.

User Rating: / 1
PoorBest  
Recablarea creierului după amputarea unui membru - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.