Pe timpul vremii cam toată lumea are nevoie de răcoare pentru a funcționa bine. Ventilatoarele și aparatele de aer condiționat produc electricitate, iar aceasta contribuie la încălzirea globală (atunci cînd nu este produsă cu ajutorul resurselor regenerabile precum Soarele, vîntul, valurile mării, etc). Pe termen mediu și lung vom ajunge la tot mai multă electricitate pentru obținerea unor temperaturi mai mici și o încălzire globală electricitate.

Fizicianul Aaswath Raman are o idee interesantă: folosirea spațiului extraterestru pentru răcorirea clădirilor de pe Terra. Ideea se bazează pe niște construcții și metode antice de producere a gheții (adică fără electricitate) și pe un fenomen fizic care are loc de multe milioane de ani: în timpul nopților senine pămîntul se răcorește cu ajutorul radiație infraroșii care ajunge în spațiul extraterestru. Detalii găsești în prezentarea TED alăturată.

User Rating: / 1
PoorBest  
Spațiul extraterestru transformat într-o resursă regenerabilă - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.