Pulsarul este o stea cu dimensiune foarte mică (are raza de aproximativ 10-15 km) și o densitate foarte mare. Mai este cunoscută și ca stea neutronică, fiind rămășițele unei stele vechi care a intrat în colaps. Pulsarii emit energie sub forma unui flux de particule electromagnetice concentrat la polii magnetici. Atunci cînd axa magnetică a stelei nu coincide cu axa sa de rotație, radiația este percepută asemenea luminii unui far (adică este îndreptată într-o singură direcție, iar axa respectivă se rotește).

Cam toată lumea știe de exoplanetele mai mult sau mai puțin similare cu Terra care au fost decoperite aiurea prin galaxie, prin diverse sisteme solare (deja sînt cîteva mii de exoplanete cunoscute), însă cele în jurul unui pulsar sînt printre cele mai interesante: ce ar putea face să apară o planetă în apropierea unei stele moarte care împrăștie în jurul ei o mulțime de radiații mortale?

User Rating: / 1
PoorBest  
Exoplanete în jurul unui pulsar - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.