Autoturismele au apărut acum aproximativ un secol, iar utilizarea lor a fost de-a dreptul explozivă (dacă ar fi să luăm în considerare numărul de acum al acestora). Dacă la început au fost foarte scumpe (nu și le permitea chiar oricine) și au fost privite cu o oarecare neîncredere - nu vede tracum oamenii au ajuns să viseze la autoturisme autonome (adică mașini care se conduc singure, fără ajutor uman).

Acum cîteva decenii ideea era una științifico-fantastică, dar între timp prototipurile mașinilor autonome au devenit aproape o normalitate. Încă mai este mult de lucru (atît din punct de vedere al programării cît și a testării) pentru ca autoturismele să se conducă în întregime singure și în siguranță, dar între timp prototipurile asistate de oameni pot fi conduse pe drumurile Terrei. Iar una dintre problemele lor curente este lenea umană: unii șoferi au tendința să facă orice altceva decît să fie atenți la drum și la ce se întîmplă acolo, ignorînd faptul că algoritmii au nevoie încă de ajutorul lor.

Mai devreme sau mai tîrziu vom ajunge să avem autoturisme autonome, dar pînă atunci află mai multe despre viitorul transporturilor din înregistrarea alăturată.

User Rating: / 1
PoorBest  
Despre viitorul utilizării mașinilor inteligente - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.