Teoretic vorbind, este posibil ca dintr-un motiv sau altul să ajungi pierdut / accidentat undeva la dracu-n praznic, departe de civilizația umană, și ar trebui să supraviețuiești cîteva ore sau zile în condiții extreme (sau, cel puțin, fără ajutoarele tehnice cu care te-ai obișnuite).

Toată lumea cam știe (cam este cuvîntul cheie) cum să supraviețuiești în asemenea condiții: trebuie să faci rost de apă ca să nu mori de sete, trebuie să găsești un adăpost și să faci focul ca să nu mori din cauza frigului sau căldurii extreme, trebuie să te asiguri că nu te omoară animalele sălbatice (pentru ele ești doar o sursă suplimentară de proteine), trebuie să faci rost de mîncare, etc.

Dar dacă consumi zăpadă fără să o topești mai întîi într-un recipient riști să-ți reduci temperatura corporală prea mult și mori de frig. Dacă consumi apa cactușilor (în situația în care te-ai pierdut în deșert și găsești cactuși) riști să ți se facă rău sau să mori din cauza substanțelor din plante. Iar lista continuă - nu este vorba de elemente clar periculoase, este vorba de acele elemente insuficient explicate ce te pot pune în pericol dacă nu ai grijă.

User Rating: / 0
PoorBest  
Miturile supraviețuirii în condiții extreme - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 0 out of 5 based on 0 reviews.