În zilele noastre limbajul Braille este acceptat ca sistem de scriere pentru orbi (aceștia își folosesc degetele pentru a parcurge textul), dar ideea inițială nu a fost concepută pentru aceștia.

În înregistrarea alăturată Jessica Oreck îți oferă o scurtă lecție de istorie: la începutul secolului XIX, în timpul războaielor napoleonene, în mijlocul nopții și undeva în centrul Europei, unul dintre generalii lui Napoleon Bonaparte avea nevoie să transmită un mesaj imposibil de decodificat de către ochi indiscreți. Așa că, foarte inspirat, a găurit o foaie de hîrtie obținînd un mesaj ce putea fi citit chiar și in timpul nopții. De-abia mai tîrziu, după terminarea războiului, a încercat să transforme ideea în ceva util pentru oameni. A avut ajutor, iar într-un final rezultatul a fost folosit de mii de oameni.

Iar acum caracterele Braille Neue le permit atît oamenilor cu vedere cît și celorlalți fără să parcurgă cu ușurință un text imprimat pe hîrtie.

User Rating: / 1
PoorBest  
Cum a fost inventat alfabetul Braille - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.