Prin definiție fecalele sînt un foarte bun fertilizator și sînt folosite ca atare de oameni încă de la începutul agriculturii: sînt deja preluate de bacterii în sistemul imunitar și sînt transformate în deșeuri perfecte pentru a fi descompuse în continuare de ciuperci și alte bacterii în oricare mediu natural.

Procesul are loc indiferent dacă oamenii preiuau sau nu fecalele, le tratează și le împrăștie pe cîmp, printre plantele de cultură. Prin pădurile sau zonele în care nu calcă picior de om natura procesează singură acele fecale și le folosește pentru toate creaturile din acea zonă de circuit.

Dacă în agricultura tradițională era suficient să le lași să se descompună (cît să se tansforme în compost) și apoi le împărștii unde ai nevoie, mai nou deșeurile sînt procesate în spații specializate, iar rezultatul final trebuie să îndeplinească anumite standarde pentru a ajunge pe cîmp: trebuie să fie sterilizate pentru a preveni contaminarea plantelor (și eventuala pornire a unei epidemii) și trebuie eliminate substanțele potențial periculoase (precum detergenții, metalele grele sau orice altceva mai aruncă oamenii odată cu gunoiul sau apa menajeră).

User Rating: / 1
PoorBest  
Ce se întîmplă cînd folosești fecale ca fertilizator - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.