Chiar dacă schizofrenia a reprezentat un mister vreme de mii de ani (fiind înregistrată încă dinaintea erei creștine), despre ea se știu acum că este influențată de mai mulți factori: începînd de la factorii genetici pînă la dezvoltarea în uter sau cea ulterioară, din adolescență și tinerețe.

Iar cercetările pe marginea subiectului continuă: în laborator au fost generate structuri cerebrale din celelele stem ale pacienților cu schizofrenie și li s-a permis dezvoltarea pentru o perioadă oarecare de timp. După cum se vede din imaginile alăturate (dreapta), problemele celulelor stem (roșii) din jurul țesuturilor ce seamănă cu ventriculii creierului erau evidente după numai două săptămîni de dezvoltare a structurilor cerebrale (acestea ajunseseră oarecum similare cu cele din primul trimestru de sarcină). Formațiunea de neuroni (verde) era în regulă în imaginea de control (preluată de la o persoană sănătoasă).

User Rating: / 1
PoorBest  
Descoperire în studiul schizofreniei - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.