Stelele ce se văd pe cerul senin în timpul nopții sînt ceva obișnuit, care probabil ne-ar lipsi dacă ar dispare dintr-o dată. Dar Universul n-a avut mereu stele, au apărut destul de tîrziu, după cîteva sute de milioane de ani, și-au făcut mai multă mizerie decît s-ar fi așteptat cineva.

Dar asta e bine, pentru că fără ele n-ai fi fost aici, citind acest text: ești format din atomi (carbon, oxigen, hidrogen, calciu, fier, etc) creați în urma exploziilor solare din ultimele cîteva miliarde de ani (înainte de formarea sistemului solar în care ne aflăm). Dar nu aceste stele au produs primele elemente mai grele decît hidrogenul și heliu, procesul a fost început de primele generații de stele care au apărut în acest Univers. Evident, pe vremea aia nu au existat oameni care să observe acest proces, dar există suficient urme vizibile cu ajutorul telescoapelor pentru a trage o sumedenie de concluzii.

User Rating: / 1
PoorBest  
Influența primelor stele în istoria Universului - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.