Se presupune că pînă acum au trăit aproximativ 108 miliarde de ființe umane, contorizîndu-i de la începuturile umanității, iar acum sînt în viață aproximativ 7,5 miliarde. Asta înseamnă că aproximativ 6,1 procente de oameni sînt acum în viață (conform estimărilor).

Creșterea populației apare atunci cînd numărul nașterilor este mai mare ca numărul deceselor, în ciuda faptului că nu toată lumea se reproduce, în ciuda bolilor și al tuturor celorlalte condiții de mediu. Dacă ritmul de acum se păstrează pînă în 2050 experții estimează că pînă atunci vor fi cam 10 miliarde de ființe umane. Cu o asemenea rapiditate a creșterii numărului de oameni, în ce măsură putem vorbi despre un control al lui în viitorul apropiat?

Motivele creșterii numărului de oameni se datorează tehnologiei ce ne ajută să producem mai multă mîncare, case mai bune și medicamente mai eficiente. Cei mai mari dușmani ai oamenilor sînt virușii și bacteriile (producătoare de boli) și alți oameni (care întrețin războaiele), care mai răresc un pic oamenii din anumite zone. Dar tehnologia și măsurile luate de guverne pot ajuta la scăderea numărului nașterilor din următorii ani - află mai multe despre aceste detalii în înregistrarea alăturată.

User Rating: / 1
PoorBest  
Cît de ușor se poate controla suprapopularea? - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.