Rolul oceanelor și mărilor acestei planetei este foarte important cînd vine de viața de pe această planetă: influențează clima și procentul gazelor din atmosferă (algele produc oxigen consumînd oxizii de carbon).

Au avut un rol crucial și-n dezvoltarea vieții la începuturile ei (indiferent dacă primele microorganisme s-au format undeva la adîncime, în furnalele vulcanilor submarini sau au ajuns pe Pămînt călărind meteoriți și cometele). Tocmai de aceea prezența unor oceane (de preferabil din apă) pe corpurile cosmice observabile ar putea fi semnul existenței vieții pe sateliți și / sau planete extraterestre.

Pe Europa (satelitul lui Jupiter) se presupune că se află un ocean sub stratul gros de gheață, în timp ce pe Saturn se găsesc oceane de metan. Află mai multe despre condițiile în care apar oceane de apă la suprafața planetei și căutarea oceanelor pe alte corpuri cerești.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 1
PoorBest  
Oceanele de pe alte planete - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.