Uite, mi-am făcut și eu cont aici. Dane, mulțumesc pentru invitație.

Am și eu ceva de zis. Ceva ce nu prea am spus la nimeni pînă acum. Am de zis despre frică. Frica zeilor creștini. Fraților, lui Dumnezeu îi este frică de noi. De noi și de cunoașterea pe care o putem obține. De-aia i-a alungat pe Adam și Eva din rai, pentru că au căutat cunoașterea. Ba mai mult: au căutat-o și au găsit-o.

Oamenii proști și habotnici dau vina pe șarpe pentru că a momit-o pe mironostița de Eva să muște din măr, dar ce vină avea o biată unealtă că curiozitatea unei femei a fost atît de debordantă încît a trecut peste ordinele șefului și a vrut să afle ceva nou?

Ã…ži ca să nu fie de ajuns, Dumnezeul ăsta fricos ne-a inventat un dușman: pe diavol. De ce a făcut asta, vă întrebați? Pentru că are nevoie să se simtă superior. Are nevoie de oameni cărora să le poruncească și care să-l ascunte fără să-l ia în derîndere. Care elev își mai ascultă serios profesorul după ce a trecut demult de nivelu lui?

Pentru că această fantomă omnipotentă și invizibilă știe cum să ne împiedice să aflăm mai multe despre noi înșine: ne folosește propriile frici împotriva noastră. Ne folosește propria teamă, propria suferință pentru a ne promite marea cu sarea... mai ales că oricum nu vom ajunge să ne bucurăm de promisiunile alea. Condiția esențială de a ajunge înapoi în rai este de fi mort, nu-i așa? Sau s-or fi schimbat între timp regulile jocului și n-am aflat eu? Personal prefer să caut cunoașterea și să fiu fericit aici pe Terra (sau oriunde altundeva în Univers) decît să fiu o maimuță atîrnată de unul dintre copacii din Paradis... De aia am preferat să mă redenumesc Ateu aici... cel puțin acum.

Da, fraților, lui Dumnezeu îi este frică. Ã…žtie că oamenii cu cunoaștere sînt pe același nivel cu zeii oricărei lumi și îi tremură gacii pentru că dacă ne punem mintea la lucru îl ștergem din existentă atît de bine încît nimeni nu-și va aminti de el. Fraților, puneți-vă cu burta pe carte, învățați, deschideți-vă mintea la tot ce e nou și bun... că altfel naiba vă ia!!!!

 

 

User Rating: / 1
PoorBest  
Frica Dumnezeului crestin - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.