E vară, e cald. Lumea merge la ştrand să se răcorească, să se bronzeze şi nu numai. E cam greu să te răcoreşti în apa termală din Băile Felix, dar nu e singurul motiv pentru care cineva merge cu prietenii la ştrand. Staţiunea era plină cu maşini înregistrate în diverse colţuri ale ţării, dar şi din Europa, cu oameni cu accente şi limbi diferite. Ne-am învîrtit de două ori prin staţiune pînă am găsit un loc acceptabil pentru a parca maşina şi am avut prilejul să observ o iniţiativă de afacere excelentă: în apropierea ştrandului Apollo (unde doream să mergem) este delimitată o parcare destul de mare, de cîteva zeci de maşini. Se poate intra uşor, direct din drumul ce înconjoară Băile Felix, dar după ce faci cîţiva metri te aşteaptă doi indivizi solizi care solicită o taxă de parcare de 10 lei pe maşină şi pe zi. Era cam 10 dimineaţa, parcarea era aproape plină, iar maşinile intrau în continuare. Am făcut o estimare sumară: în sezon se fac cîteva sute de lei pe zi doar din parcare, pentru că oamenii vin şi pleacă.

Nu ştiu dacă cei doi cereau taxa aia pe cont propriu sau erau puşi de cei de la Apollo, nu purtau nici un însemn sau vreo uniformă, însă nu pot să le spun decît un singur lucru: bravo. Dacă se pot scoate bani din piatră seacă (adică asfaltul încins al parcării – umbra era aproape inexistentă, iar de întreţinerea unei parcări adevărate nici nu se poate pune problema) pe o zi călduroasă, de ce nu ar face-o cineva?

 

User Rating: / 1
PoorBest  
Initiativa de afaceri - taxa pe parcare - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.