Căpușele au mușcat oamenii încă din preistorie iar efectele bolilor pe care ele le transmit sînt vizibile pe cadavrele oamenilor preistorici precum Otzi, omul mort acum 5300 de ani și păstrat în gheață pînă recent.

Odinioară, atunci cînd Rudolf Diesel a creat motorul care-i poartă numele, acesta folosea ulei de alune pe post de combustibil.

Cei de la Tesla au susținut în fața investitorilor un eveniment denumit Autonomy Investor Day la biroul din Palo Alto, California, SUA.

Atmosfera, așa cum e înțeleasă de obicei (ca un strat gazos care învelește suprafața Terrei), ajunge pînă la 80-100 de km. Dincolo de această limită oamenii ajunși acolo sînt considerați astronauți și e nevoie de nave ceva mai specializate decît avioanele cu care călătorim de obicei.

Pentru noi ploaia e ceva cît se poate de obișnuit: apa se evaporă, se condensează în atmosferă, revine la sol sub forma unor picături de ploaie doar pentru a se condensa înapoi, iar ciclul se reia.

Albinele sînt esențiale pentru polenizarea multor specii de planete, iar absența lor ar provoca probleme agriculturii umane.

Mai nou (în ultimii cîțiva ani) companiile ce furnizează internet au reușit să aducă cablurile optice pînă în pragul casei iar asta e în beneficiul utilizatorilor pe motiv de conexiuni rapide de internet.

Cercetătorii vor să afle mai multe despre funcționarea creierului uman și modul în care acesta este afectat de boli precum schizorenia, iar pentru asta au nevoie de materie primă.

Norii sînt ceva obișnuiți și ar fi ciudat să dispară complet. Bine, bine, vă plac zilele senine și ați prefera să fie cît mai multe pentru a vă bucura de ele, dar atmosfera naturii imediat după ploaie nu poate fi egalată de multe lucruri.

Accesul la insulele Galapagos este interzis pentru majoritatea oamenilor, iar insulele în sine ar trebui să fie printre cele mai primitive locuri de pe planetă pe motiv de unicitate a viețuitoarelor de acolo.

Nu sîntem încă acolo dar nici mult nu mai avem, doar cîțiva ani.

Bine, bine, părul n-are voce ca să spună ceva, orice, dar modul în care se comportă scalpul este destul de evident cînd sînt unele probleme de sănătate ale pielii capului.

Tyrannosaurs rex este considerat a fi unul dintre prădătorii de vîrf ce au dominat ultimele milenii ale erei dinozaurilor chiar dacă unii consideră (sau considerau la un moment dat) că era mai degrabă necrofrag decît prădător.

Materia și energia sînt deja destul de cunoscute și pot fi produse și folosite destul de bine (procesul de învățare și evoluție tehnologică nu va termina probabil niciodată) dar ele reprezintă doar o parte a Universului înconjurător.

Cacao, ingredientul de bază a ciocolății, este foarte amar și conține, printre altele, o cantitate mare de magneziu și o oarecare cantitate de flavonoide. În primul război mondial soldaților de pe front li se dădeau bulgări de cacao pentru a-i face mai atenți (magneziul oferă corpului energie).

Oceanele și clima Terrei se încălzesc treptat, dar anumite zone de pe planetă devin mai reci pe motiv că cantitatea suplimentară de apă și căldură aruncată în atmosferă produce în primul rînd dezechilibre și abia apoi o topire accentuantă a întregii gheți de la suprafață.

SpaceX, compania lui Elon Musk, a lansat azi (12 aprilie 2019, la 57 de ani de la zborul lui Yuri Gagarin în cosmos) racheta Falcon Heavy pentru a doua oară în cadrul misiunii Arabsat-6A.

Fie că stai prin casă sau birou, fie că mergi prin oraș sau pe coclauri (pe cîmp sau prin pădure), organismul tău este expus mereu la microorganism (bacterii, viruși, ciuperci).

Știrea zilei de ieri a avut ca subiect prima fotografie realizată unei găuri negreu super-masive aflate la 54-55 milioane de ani lumină (500 de milioane de trilioane kilometri) distanță de noi. Anunțată de cei de la NASA, știrea a fost preluată rapid de site-uri de știri din întreaga lume.

Există mari diferențe între fenomenele macro (ceea ce vedem în jurul nostru) și micro (sau mai degrabă nano, adică în lumea cuantică), iar pisica lui Shrodinger, o încercare reușită de a descrie un asemenea fenomen, este cît se poate de relevant: nu putem ști sigur de ce se întîmplă în interior pînă nu deschidem cutia și ne uităm.

User Rating: / 1
PoorBest  
Știință și tehnologie - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate: 5.0 out of 5 based on 1 reviews.